Zařízení školního stravování - inspekční činnost a nový spotřební koš
Mgr. Lenka Polášková
. 9.6.2025
.. 15:00 - 17:15 hod.
.. 3 vyuč. hod.
.. on-line
.. 1 650 Kč
.. vhodné pro šablony
.. pro vedoucí pedagogické pracovníky škol a vedoucí školních jídelen MŠ

Z webináře bude pořízen záznam. Záznam lze objednat i v případě, že se nemůžete webináře zúčastnit.

Připravili jsme speciální webinář určený pro provozní zaměstnance zařízení školního stravování. Přineseme odpovědi na všechny otázky týkající se kontrolní činnosti orgánu ochrany veřejného zdraví a inspekční činnosti ČŠI

ČŠI každoročně věnuje pozornost při svém tematickém zaměření i oblasti kvality školního stravování. Ne vždy je obvyklé, aby nacházela společné priority s orgánem ochrany veřejného zdraví v působnosti krajských hygienických stanic. V případě kvality školního stravování tomu tak je. Přichází řada změn, na které nejsou v oblasti stravování školy a školská zařízení zvyklá. A zavedení v praxi nebude jednoduché. 

Webinář se zaměří na obsah inspekční činnosti v zařízení školního stravování, připomene postupy krajských hygienických stanic, seznámíme Vás s výstupy kontrolní a inspekční činnosti, sankcemi a prioritami obou institucí v případě kvality stravování. A připomene změny, které se nezadržitelně blíží... Nezapomeňte, že ředitel/ka školy je podle školského zákona odpovědný za organizaci ve všech aspektech řízení, tedy včetně stravovacího provozu. 

Webinář je vhodný jako metodika přehledu fungování zařízení školního stravování, sestavování jídelníčku a parametrech posuzování kvality práce vedoucí školní jídelnyDostanete praktické rady ke kvalitě školního stravování, informace k právům a povinnostem zákonných zástupců dětí a žáků a zaměříme se na nejčastější nedostatky v zařízeních školního stravování.

Součástí je balíček užitečných metodických materiálů a předloh formulářů a ukázku praktického zpracování jídelníčku.

Webinář bude veden s ohledem na praktičnost a využitelnost v praxi.

TÉMATA:
  • Inspekční činnost a kvalita školního stravování - výstupy, opatření, sankce
  • Kontrola KHS a kvalita školního stravování - výstupy, opatření, sankce
  • Požadavky na zajištění dietního stravování
  • Změny ve spotřebním koši
  • Jídelníček mateřské školy a jeho aspekty
  • Posuzování systému kritických bodů - co je dobré vědět a znát
  • Nejčastější nedostatky v jídelníčcích
  • Praktická ukázka zpracování jídelníčku

Mgr. Lenka Polášková
  • Lektorka patří mezi uznávané odborníky s více než dvacetiletou praxí v oblasti předškolní výchovy a vzdělávání
  • Spolupracovala s ČŠI jako expertní posuzovatelka pro inspekční činnost ve školách, Výzkumným ústavem Pedagogickým, MPSV, UP v Olomouci
  • Specializuje se na oblasti managementu škol, dokumentaci a metodický výklad právních předpisů
  • Je držitelkou mezinárodního ocenění eTwinning label za projekt "Moje město, moje škola"
  • Autorka řady odborných publikací pro ředitele a učitele, spolupracuje s nakladatelstvím Portál nebo Grada Publishing
  • Svá školení staví na praktičnosti, efektivnosti a využitelnosti v pedagogické praxi
JAK WEBINÁŘ FUNGUJE